Qui som

Som una associació de joves fundada en 1917 pel Pare Joaquín Cálper Aguilella.

 

Estem dins de l’església catòlica i en el si de la parròquia dels Pares Franciscans de Vila-real. La nostra activitat principal la duem a terme cada dimarts des de la Fe i el compromís cristià d’estar al costat i per les persones més vulnerables de la nostra societat.

 

Atenció Primaria

L’atenció primària té com a objectiu les visites domiciliàries per a
l’acompanyament, seguiment i repartiment d’aliments a totes les famílies necessitades. *Joventut Antoniana aposta per l’acompanyament com a forma de trobada, amb un estil basat en l’escolta autèntica, el diàleg, la confiança i l’esperança compartida.

Aquest acompanyament comença gràcies al servei d’acolliment, on les famílies més vulnerables tenen l’oportunitat de trobar un espai d’escolta i orientació per a facilitar-los l’accés als recursos.

Les peticions d’ajuda no són simplement d’alimentació, sinó que existeixen altres necessitats com el despeses de manteniment de la casa, despeses sanitàries, roba i fins i tot material escolar.

Persones participants i acompanyades

Són les protagonistes del seu propi desenvolupament i eix de l’acció de Joventut Antoniana.

Euros invertits

Cost invertit en acolliment i
acompanyament en l’últim any.

Persones voluntàries

Són el pilar bàsic i insubstituïble de l’acció de Joventut Antoniana.

Intervencions d'acompanyament

Regala un Joguet

Descobreix les diferents maneres de participar

Per al dia de Reis el nostre major desig és que cap xiquet es quede sense poder obrir el seu regal i puguen tindre joguets nous.

Escola de Família

L’objectiu del projecte “*Escola de *família” és millorar l’autoestima i les relacions familiars per a aconseguir la integració en la societat de totes les persones que participen en ella. Això s’aconsegueix creant un espai de formació, amb un tarannà de proximitat, acompanyament i humanització.

Ludoteca

Dirigida a xiquets i xiquetes d’entre 6 i 10 anys, on no sols se’ls ofereix ajuda o reforç en les seues tasques escolars, sinó que també
milloren el domini de l’idioma, aprenen valors i treballen les seues relacions socials i afectives.

Classes de repàs

A través de diferents acadèmies es busca millorar el rendiment acadèmic dels joves i adolescents que atén Joventut Antoniana.

Classes de castellà

Les classes de castellà afavoreixen la millora del coneixement de l’idioma, entenent-ho com una de les eines més bàsiques per al funcionament en la societat.

Economia domèstica

L’objectiu és ajudar els participants a organitzar la seua economia
familiar de manera que puguen optimitzar al màxim els ingressos dels quals disposen. La finalitat és fer reflexionar sobre la importància de realitzar una planificació econòmica, una bona organització de la compra i un consum responsable.

Ocupació

Una altra de les necessitats bàsiques és el treball. En Joventut Antoniana
creiem fermament en el treball com una dimensió fonamental en l’existència humana i lluitem perquè siga un dret al qual totes les persones puguen accedir, especialment les més vulnerables de la nostra societat.

A través del programa d’ocupació, Joventut Antoniana acompanya i recolza en la cerca d’ocupació digna, servint de vincle entre les persones que busquen ocupació i aquelles que requereixen dels seus serveis.

Persones sol·licitants d'ocupació

Persones van trobar treball

Nostra missió

La nostra missió és ajudar a les persones que es troben en situació
desfavorida oferint recursos com a alimentació, suport escolar, ajuda en
l’ocupació, acolliment… I ésser parteix viva de la societat de Vila-real a través d’accions solidàries, com l’organització de l’arribada de SSMM Els Reis Mags d’Orient.

Memòria social 2021

Cada any publiquem la nostra memòria social, on posem a les vostres mans les dades de les tasques realitzades per Joventut Antoniana a través dels diferents projectes que es duen a terme durant l’any.

Soy Solidario

¿Colabores amb noslatres?

 

La teua donació ajudarà a famílies sense recursos

Regala un joguetCompra una cistella