La diòcesi de Segorbe-Castelló de la Plana va organitzar el passat 3 de març, dins del calendari d’actes que s’han organitzat per a celebrar la Setmana Social Diocesana, la presentació de la seua Guia caritativa i social en la qual Joventut Antoniana és present al costat d’altres 11 entitats. Així, aquest document repassa els diferents recursos que conformen el nostre treball (atenció primària, ocupació, acolliment i escola de família) així com la labor que realitzem des de l’associació durant la campanya de Nadal per a preparar l’arribada dels Reis d’Orient a Vila-real i el llançament, l’any passat, de la plataforma www.soysolidario.es per a canalitzar donacions.

El nostre copresident, Albert Arrufat, va definir en la seua intervenció en l’acte de presentació el nostre compromís com a membres de la Joventut Antoniana amb tres verbs: aprendre, créixer i descobrir. «Primer, aprendre a deixar-nos guiar pel Senyor, a promoure la justícia social i la dignitat de tots els éssers humans, a ser compassius i a cuidar la casa comuna. Segon, a créixer junts com a comunitat, sense deixar fora a ningú. També a créixer al costat de les famílies que atenem i fer-les protagonistes del seu creixement. Tercer, a descobrir a Jesús en els pobres». A més, «som una associació franciscana de joves en el si de l’Església, per a l’exercici de l’acció caritativa, que beu del carisma i de l’espiritualitat franciscana, tenint com a valors la fraternitat, clau central en l’itinerari de sant d’Assís; la solidaritat, agraint i compartint l’amor de Déu, i la humilitat, reconeixent-nos limitats i menors, seguint l’exemple de sant Francesc d’Assís i de sant Antoni de Pàdua», va destacar el president.

Arrufat va acabar el seu parlament amb una cita atribuïda a sant Francesc d’Assís, que diu: «Que la vostra vida siga la millor manera d’anunciar l’Evangeli i si no hi ha més remei utilitzeu les paraules». «El millor exemple que podem oferir és anunciar l’Evangeli, transmetre a Jesús, amb la fe, amb el testimoniatge de les nostres vides, sense glossa ni interpretacions. Aquesta és la missió dels que formem la Joventut Antoniana», va concloure el copresident.

Per part seua, el bisbe de la diòcesi, Casimiro López Llorente, va posar l’accent «a viure el manament de l’amor i el compromís per la justícia com a servei als més necessitats i testimoniatge de fe» seguint el 4t objectiu específic del Pla diocesà de pastoral i va encomiar el servei caritatiu i social com a expressió de l’amor de Déu perquè, «el llenguatge que millor evangelitza és el de l’amor» i «el mitjà més eficaç de dur a terme aquesta tasca en l’àmbit social és el testimoniatge de la nostra vida».