Joventut Antoniana es prepara per a viure les seues festes anuals que aquest 2021 arribaran del 9 al 14 de juny. Després d’un any, el 2020, amb una celebració virtual i de record dels actes del centenari el 2018, l’associació recupera una programació presencial, més reduïda de l’habitual, en honor a sant Antoni de Pàdua que arrancarà amb el primer dia del tríduum el dimecres 9 de juny, a les 19.30 hores, amb una eucaristia oficiada pel pare Miquel Almiñana Martínez a la qual seguirà el tríduum. El dijous 10 i el divendres 11, amb el mateix horari, tindran lloc la segona i tercera jornada. El dia 11 també està previst realitzar, a les 22.00 hores, la vigília guiada pels integrants de Joventut Antoniana. Un espai d’oració i reflexió al qual els organitzadors conviden a participar-hi a qualsevol persona interessada així com a les associacions i moviments religiosos de la localitat.

El diumenge 13 serà el dia central del programa amb una missa solemne presidida pel vicari parroquial, fra Miquel Almiñana, en la qual també intervindrà el cor de l’església dels Franciscans i a la qual s’espera l’assistència de representants de les entitats i moviments de Vila-real. També serà aquesta la jornada en la qual imposen les medalles a qui s’inscriguen prèviament en la seu de l’associació (el convent dels Franciscans, Raval del Carme, 55) els dies 1 o 8 de juny a partir de les 19.00 hores. La commemoració d’enguany finalitzarà el dilluns 14 amb una eucaristia en memòria dels difunts que oficiarà el pare fra Luis Pitarch Neda i, en finalitzar, la seu de Joventut Antoniana acollirà el lliurament de regals corresponents als premiats amb les butlletes. Enguany, a causa de la pandèmia, es prescindiran d’altres actes habituals com la visita a la residència de la tercera edat Santa Maria Rosa Molas d’Almassora, la benedicció de panets o la processó en honor al patró de l’entitat.

Els presidents de Joventut Antoniana, Albert Arrufat i Maria Casabó, expliquen que «les celebracions en honor a sant Antoni de Pàdua segueixen marcades per aquest temps de fragilitat i incertesa que estem vivint i per això les hem adaptades a la situació actual» i animen a «participar de tots els actes que, amb molt d’afecte i dedicació, hem preparat per a honrar al nostre patró sant Antoni de Pàdua». La celebració de la programació està condicionada a l’evolució de la situació sanitària i els protocols aplicables en aquest moment.