Fa uns dies omplim el rebost per a poder repartir aliments a les més de 80 famílies a les quals parem atenció actualment, xifra que es tradueix en 283 persones. Fins a la nostra seu, al carrer del Molí, van arribar prop de 5.600 pots de pinya, tomaca o fesols, entre d’altres; 1.300 litres de productes com oli o caldo, 798 quilos d’arròs o espaguetis i 4.080 paquets de sucre, llet o galetes. La comanda també va incloure productes dirigits a bebés com llet de fórmula, bolquers o farinetes. Comparant algunes de les quantitats d’aquesta comanda amb el global de 2020 destaquen, per exemple, els 597 quilos de llentilles d’aquesta llista contra els 358 en tot l’exercici passat o els 1.315 quilos de pinya en conserva recentment reposat enfront dels 1.369 kg totals el 2020.

El volum d’aquesta compra respon a la necessitat de reposar l’estoc del nostre magatzem en el qual ja quedaven poques existències dels principals productes bàsics. Una compra que vam poder assumir gràcies a les aportacions desinteressades dels benefactors de l’associació i també a les realitzades a través de la pàgina web www.soysolidario.es, espai que vam habilitar la passada campanya de Nadal i Reis amb l’objectiu de convertir-la en una plataformaduradora en el temps per a canalitzar les donacions a causa de les vicissituds que va suposar la irrupció de la pandèmia.

Repartiment amb les màximes garanties

La quantitat d’aliments rebuda va requerir prop de sis hores de treball en les quals van participar un total de 15 persones que, de manera escalonada, van col•locar cada referència en el seu lloc corresponent per a facilitar el repartiment domiciliari que es realitza els dimarts i que, a causa de la covid-19, s’estructura en dos torns de voluntaris per a minimitzar contactes i garantir el compliment de totes les mesures sanitàries.