Objectes promocionals

Xapes

El tradicional acte d’entrega de cartes als missatgers dels Reis d’Orient que es realitza a la plaça Major de Vila-real cada 26 de desembre, compta també amb la possibilitat d’adquirir per un donatiu d’un euro la xapa que conté la cara d’un dels Reis d’Orient. Es tracta de tres xapes amb la cara de cadascun de Ses Majestats, un element per a lluir a la solapa el dia de la Cavalcada. Aquesta campanya es va iniciar l’any 2012 i també es poden adquirir a la seu de l’associació. Tot el que s’obté va destinat a l’obra social de la Joventut Antoniana.

Cobertors

L’any 2020 Joventut Antoniana va posar en marxa una campanya per a engalanar finestres, balcons o terrasses amb uns cobertors amb la imatge dels Reis d’Orient. Es van fabricar 1200 cobertors, es va oferir un donatiu de 12 € per cada exemplar, i es podien adquirir a la seu de la Joventut Antoniana. El motiu d’iniciar aquesta campanya va ser que per motiu de la pandèmia, no es va poder celebrar la tradicional cavalcada i es va substituir per una desfilada de quasi 35 quilòmetres que va portar la caravana de Ses Majestats per molts dels carrers de la ciutat, mentre els xiquets i xiquetes des dels balcons i finestres de les seues cases van poder cantar el Tirorí, tirorí i donar un ambient a la ciutat amb la presència dels cobertors i que es cante des de balcons, finestres i terrasses. Tot el que s’obté va destinat a l’obra social de la Joventut Antoniana.

Reis al balcó

L’any 2007 la Joventut Antoniana va iniciar la campanya titulada: Per tradició, per il·lusió, per solidaritat… Posem els Reis al balcó. Tots els donatius que es van obtenir d’aquesta campanya, es van destinar a l’obra social, que al llarg de l’any, desenvolupa l’associació.

Per a això es van encarregar la realització de dues peces diferents. D’una banda, un ninot de 90 centímetres, que representava un dels Reis d’Orient, amb un donatiu de 35 euros per cada ninot i d’altra banda, els tres Reis d’Orient pujant per una escala de corda, emulant l’accés a les cases per a entregar els regals als més xicotets, amb un donatiu de 17 € per cada exemplar.

En total es van realitzar 270 ninots de 90 centímetres i 1.700 unitats dels tres reis pujant per una escala. Aquesta campanya es va prolongar fins a l’any 2009.

Palla i garrofes

El cant autòcton i tradicional, amb el qual els xiquets i xiquetes de Vila-real reben Ses Majestats diu: «Tirorí, tirorí. Sinyo rei, estic ací. Palla i garrofes, tot pal seu rossí. Casques i avellanes, tot per a mi».

És tradició que la nit del 5 de gener els xiquets i xiquetes deixen als seus balcons o en una part de la seua casa una bossa de palla i garrofes, que utilitzen les seues Majestats per a alimentar als seus cavalls i així emprendre el viatge de tornada a Orient, d’ací ve que es diga en el cant que «palla i garrofes tot pal seu rossí» (cavall).

En l’acte de recepció dels missatgers de Ses Majestats i des de fa més de quinze anys existeix la possibilitat d’adquirir bosses de palla i garrofes oferint un donatiu d’un euro, que es destina per a l’obra social de la Joventut Antoniana.

Casques i avellanes

El cant autòcton i tradicional, amb el qual els xiquets i xiquetes de Vila-real reben Ses Majestats diu: «Tirorí, tirorí. Sinyo rei, estic ací. Palla i garrofes, tot pal seu rossí. Casques i avellanes, tot per a mi». En l’acte de recepció dels missatgers de Ses Majestats i des de l’any 2013, existeix la possibilitat d’adquirir per un donatiu, una bossa que conté un típic dolç que s’elabora a la ciutat de Vila-real, la casca. D’ací ve que en el cant es diga «casques i avellanes tot per a mi». El que s’obté es destina a l’obra social de la Joventut Antoniana.

recepta de Casca
 • 200 g d’ametla molta molt fina
 • 150 g de confitura de moniato (casolana)
 • 75 g de sucre
 • Ou batut (entre mig o un depén de la humitat de l’ametla)

Pasteu tot a mà, deixeu reposar un poc, amb una porció formeu la part baixa de la casca, (sobre una oblea) empleneu de gema confitada o confitura de moniato, amb una altra porció tapeu retallant el que sobre, pinteu amb ou batut. Enforneu a 170° 30 minuts en la part mitja alta del forn, quan la tragueu, torneu a pintar amb ou.

L’endemà prepareu un almívar a 112° Baumé, deixeu reposar un poc i submergiu la casca en aquest almívar i deixeu en una reixeta fins que s’asseque el sucre.

recepta de TORTELL
 • 150 g d’aigua tèbia
 • 50 g de sucre
 • 50 g d’oli d’oliva
 • 2 Ous
 • 30 g de llevat
 • 200 g de farina forta
 • 170 g de farina mitjana (la farina és més o menys depén de la farina)
 • Ratlladura de llima

Pasteu i deixeu reposar un poc, feu els tortells i poseu sobre oblea, poseu 4 o 5 trossets de fruita, pinteu amb ou batut i poseu trossets de nous i ametles mitjanes.

Deixeu fermentar, quan estiga fermentat, poseu sucre en gra per damunt i coeu al forn a 200° sobre uns 12 minuts.

Una vegada estiga gelat, podeu emplenar-lo de nata, crema, xocolate o al gust (els de cabell d’àngel o confitura de moniato s’han d’emplenar en cru).

Banderoles 50é aniversari cavalcada

El cant autòcton i tradicional, amb el qual els xiquets i xiquetes de Vila-real reben Ses Majestats diu: «Tirorí, tirorí. Sinyo rei, estic ací. Palla i garrofes, tot pal seu rossí. Casques i avellanes, tot per a mi».. En l’acte de recepció dels missatgers de Ses Majestats i des de l’any 2013, existeix la possibilitat d’adquirir per un donatiu, una bossa que conté un típic dolç que s’elabora a la ciutat de Vila-real, la casca. D’ací ve que en el cant es diga «casques i avellanes tot per a mi». El que s’obté es destina a l’obra social de la Joventut Antoniana..