Joventut Antoniana ha presentat l’1 de juny, com cada any, en el marc de les festes en honor a Sant Antoni de Pàdua, la memòria anual d’activitats, que porta per lema «Cada gest compta i et compromet». És un exercici de transparència, que ens permet fer una fotografia del que ocorre en la nostra associació i que ens ajuda a despertar-nos davant de realitats adormides.
Durant la presentació s’ha posat l’accenten l’acciósocial desenvolupada el 2021, de la qual destaquem que es van rebre 41 noves peticions d’ajuda, es van acompanyar 81 famílies ies van realitzar un total de 1.232 visites domiciliàries per al lliurament d’alimentsi seguiment familiar. Com a novetat important, destaca l’elaboracióde plans de treball amb l’objectiude generar canvis en els participants i així aconseguir que milloren la seua situació. Aquests plans de treball són individualitzats i busquen que la família siga la protagonista d’aquest procés de millora.
El programa d’ocupaciópretén fomentar la integració laboral de persones amb dificultats objectives d’inserciói/o en situació de risc d’exclusiósocial i va ajudar 46 persones a trobar treball.
El projecte Escola de família és un programa d’intervenciósociofamiliar que ha treballat amb famílies amb mancances econòmiques, culturals, socioafectives i educatives. Es van impartir tres mòduls: ludoteca infantil, amb la participació de 21 xiquets i xiquetes; classes d’alfabetització, amb la participació de 14 adults, i classes de repàs i reforç, amb la participació d’11 adolescents.
A més, s’ha aprofitat l’ocasióper a agrair al voluntariat, a persones donants, a la comunitat franciscana de Vila-real i a les institucions públiques i privades el seu suport i implicació en la labor de Joventut Antoniana, que interpel·la a formar partde la vida social enfront de l’individualisme. Joventut Antoniana és esperança per a moltes persones i famílies i ens convida a descobrir-nos com a persones capaces de generar esperança.