Projectes de missions

Cada any destinem els nostres recursos a 4 projectes diferenciats nacionals i internacionals.

 

 

Cabaña del Lectorcito

País

Bolivia

Beneficiaris

125 xiquets i xiquetes

Projecte

Ja fa diversos anys, col·laborem amb les Germanes de la Caritat de Nevers, que són presents a la ciutat de Llallagua, a l’oest de Bolívia.

La Cabaña del Lectorcito és el projecte que va sorgir per a atendre la necessitat de tindre un lloc on xiquets i xiquetes puguen rebre repàs i reforç per a progressar en l’ensenyament.

Actualment, hi ha 2 biblioteques funcionant com a Cabaña del Lectorcito i s’atenen 125 xiquets i xiquetes. Un lloc per a promoure l’hàbit i gust a la lectura. Un lloc per a fer els deures de l’escola. Un lloc per a donar reforç a les principals dificultats d’aprenentatge. Els educadors/as de la biblioteca fan un seguiment complet al costat de l’escola i les famílies perquè aquells xiquets/as en situació de vulnerabilitat queden atesos. Supervisant la neteja personal, alimentació, roba o material per a l’aprenentatge.

Hogar Antonio

País

Togo

Beneficiaris

Xiquetes del Hogar Antonio

Projecte

JATO és el projecte que Joventut Antoniana té a Togo.

En concret en el Hogar Antonio on xiquetes amb situació de vulnerabilitat tenen una llar per a créixer, jugar, celebrar, divertir-se, estudiar i formar-se per a la vida adulta.

Després d’uns anys de dificultats econòmiques i després de superar la pandèmia de la COVID-19, l’objectiu de la direcció del Hogar Antonio és invertir en activitats generadores de recursos per a disminuir cada vegada més la nostra dependència de l’ajuda exterior. Després de l’adquisició d’una moto transportadora l’any passat, enguany es vol fomentar un xicotet hort per a poder millorar l’alimentació de les xiquetes i el consum directe. Ja s’ha començat per la plantació de dacsa, però es necessita ajuda enguany per a finançar l’obra de canalització de l’aigua i preparar-ho perquè es puga dur a terme el projecte.

Colegio Ágape

País

Nicaragua

Beneficiaris

Xiquets i xiquetes

Projecte

Àgape és un xicotet col·legi situat en un dels barris més humils de la
ciutat de Managua (Nicaragua), on els xiquets i xiquetes amb menys
recursos van a escola per a rebre una educació completa. A més,
poder tindre esmorzar gratuït per als quasi 120 alumnes/as del
col·legi. A més, es fa un seguiment perquè l’alumnat tinga una alimentació correcta, fonamental per al seu creixement.

Durant la pandèmia de la COVID-19 es van haver d’adaptar a la situació. L’ús d’Internet era bastant limitat, per la qual cosa no van
poder fer classes virtuals. El repte era no perdre el curs escolar, per la qual cosa els professors van haver de fer un gran esforç per a aconseguir-lo i superar les adversitats dia a dia.

Escuela Sainte-Bernadette

País

Costa de Marfil

Beneficiaris

Xiquets i xiquetes.

Projecte

A la ciutat agrícola de Djékanou (Costa d’Ivori), són presents
Germanes de la Caritat de Nevers. La formació de qualitat i la bona
alimentació de l’alumnat és l’objectiu que les missioneres tenen a
l’Escola Sainte-Bernadette. El projecte sempre ha estat enfocat en la
necessitat de garantir una alimentació sana i equilibrada.

No obstant això, l’últim any, s’ha fet una gran inversió quant a infraestructures de la recent escola. S’ha habilitat una sala d’informàtica, amb ordinadors i bona connexió a Internet. Un salt de qualitat de la formació de l’alumnat que segur és beneficiós per a l’alumnat.