Sant Antoni de Pàdua

Joventut Antoniana celebra en la parròquia de sant Francesc d’Assís les festes en honor a sant Antoni de Pàdua on renovem el nostre compromís de ser més fraterns i Bona Notícia per a les persones que pateixen exclusió.

 

Actes actuals

En els actes i celebracions els membres de la *Joventut Antoniana demanem al Senyor que ens ensenye a ser més pròxims amb les famílies que atenem,
perquè l’herència que hem rebut d’Ell és la proximitat, és a dir, el gest de la proximitat i volem manifestar-la a l’estil de sant Francesc d’Assís i sant Antoni
de Pàdua. Joventut Antoniana és una associació que beu i es xopa de l’espiritualitat franciscana i per això convidem cada any a un religiós franciscà
perquè presidisca i predique en les Eucaristies que se celebren amb motiu de la festivitat de Sant Antoni de Pàdua, perquè amb la seua senzillesa ens
transmeten l’alegria de viure la fe perquè la nostra manera d’estar en el món siga des de Jesús als germans més necessitats.

Residència ancians

Joventut Antoniana dona principi a les seues festes en honor a Sant Antoni de Pàdua amb la visita a les persones majors de la residència de la Tercera Edat Santa María Rosa Molas d’Almassora amb una vetlada que amenitza la vesprada amb diverses actuacions musicals. A més en la visita que es realitza els voluntaris de l’associació aprofitem l’ocasió per a conversar amb els residents perquè és una oportunitat per a aprendre d’ells. Els nostres majors són font d’experiència i saviesa, en una societat on cada dia són més descartats.

Tridu

Pròxims a la festa de sant Antoni de Pàdua, que se celebra cada 13 de juny i durant l’espai de tres dies, Joventut Antoniana celebra en tridu en honor a sant Antoni de Pàdua. Consisteix en la celebració de l’Eucaristia que presideix un religiós franciscà convidat per a l’ocasió, per l’associació. En finalitzar l’Eucaristia es realitza l’exercici del tridu, en el qual donem gràcies al Senyor per la labor realitzada per la Joventut Antoniana i en el qual es ressalten tres aspectes diferenciats en la seua vida: la santedat, la predicació de l’Evangeli i la protecció dels més pobres.. L’any 2018 celebrem el centenari de Joventut Antoniana i vam tindre la visita d’un bust reliquiari, amb les relíquies de Sant Antoni de Pàdua, procedent de la Basílica de Pàdua, que ens va acompanyar durant la celebració del tridu. Va ser un fet històric i espiritual per a la parròquia de sant Francesc i per a la ciutat de Vila-real.

Joventut Antoniana va organitzar la segona peregrinació del bust reliquiari al nostre país. Va ser una gran oportunitat per a difondre la devoció d’aquest sant universal.

Festivitat Sant Antonio

El 13 de juny se celebra la festivitat de Sant Antoni de Pàdua, amb una
Solemne Eucaristia que presideix un religiós franciscà, convidat per a
l’ocasió. L’Eucaristia té dos símbols importants: la imposició de les medalles als nous antonians i la benedicció i repartiment dels panets de Sant Antoni. En aquesta celebració demanem al Senyor que ens ensenye a ser més pròxims amb les persones i famílies que atenem, perquè l’herència que hem rebut d’Ell és la proximitat, és a dir, el gest de la proximitat i volem manifestar-la a l’estil de sant Antoni de Pàdua. En les celebracions que es van fer amb motiu del centenari de Joventut Antoniana l’any 2018, es va convidar que presidira i predicara l’Eucaristia el Cardenal Sr. Carlos Amigo Vallejo, franciscà, arquebisbe emèrit de la Diòcesi de Sevilla. El cardenal Amic va nàixer a Medina de Rioseco (Valladolid) el 23 d’agost de 1934 i va morir el 27 d’abril de 2022.

Festa associació

El diumenge anterior o posterior a la festivitat de sant Antoni de Pàdua, se celebra una Solemne Eucaristia, que presideix un religiós franciscà, convidat per l’ocasió i en la qual se celebra la festa de l’Associació. A l’Eucaristia assisteixen representants de les associacions, congregacions i moviments religiosos de Vila-real i membres de la Corporació Municipal. En l’Eucaristia demanem per l’associació i per tots els que la formem perquè no ens cansem de donar testimoniatge de Jesús.
En finalitzar l’Eucaristia es realitza la processó amb la imatge del sant que transcorre pels carrers Betxí, Tremedal, Sant Antoni, Conde Albay, Plaça de la Vila, Plaça Mayor, Major Sant Domènec i Raval del Carmen, finalitzant en la parròquia de sant Francesc d’Assís.
En les celebracions que es van fer amb motiu del centenari de Joventut
Antoniana l’any 2018, es va convidar que presidira i predicara l’Eucaristia a Mons. Sr. José Rodríguez Carballo, franciscà, arquebisbe de Belcastro
(Itàlia), Secretari de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i les Societats de Vida Apostòlica. Mons. José Rodríguez Carballo és una de les persones de màxima confiança del Papa Francesc.

Repartiment panets

Amb la benedicció i repartiment dels panets, simbolitzem que hem de ser pa partit i repartit per als altres, com ho va fer Sant Antoni amb les múltiples obres que va dur a terme en la seua vida. Amb aquest gest volem mostrar la nostra fraternitat, lliurament, servei i amor pels altres. A més de repartir-los als assistents a la celebració, es van emportar als convents de la ciutat i als malalts de la parròquia. 1400 panets. Panaderies de la ciutat de Vila-real.

Vestició de medalles

En l’Eucaristia del 13 de juny, festivitat de sant Antoni de Pàdua, es realitza la benedicció i imposició de les medalles als nous antonians. Durant els dies previs a la festa, totes les persones que desitgen vestir la medalla s’inscriuen en la seu de l’associació, oferint un donatiu. Qualsevol persona, des d’un nadó fins a un adult pot vestir la medalla i en rebre-la se li entrega una estampa per a recordar aqueix dia. El gest de la imposició de les medalles significa donar la benvinguda als nous antonians, esperant que això siga el primer pas per a col·laborar en la tasca setmanal d’ajuda a les persones més necessitades. Amb l’entrada dels nous antonians creixem i mantenim viu l’esperit franciscà.